Tantri Basa Jawa Kelas 3 Kunci Jawaban 20 21 22 23 24

Share

Gladhen Wulangan Kelas 3 Tantri Basa Jawa Kunci Jawaban Halaman 20 21 22 23 24, latihan ulangan kelas 3 Pelajaran Tantri Basa Jawa kelas 3 beserta kunci Jawaban halaman 20 21 22 23 24 sebagai rujukan menjawab soal.

pontren.com – assalaamu’alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh, pada tulisan ini, selain menjawab soal ujian, kami lampirkan pula terjemah artinya dari Bahasa Jawa kedalam Indonesia.

Tujuannya memudahkan anak didik beserta orang tua untuk mengetahui beberapa kosakata atau bausastra (kata sulit) dan lain sebagainya.

Langsung saja tanpa basa basi, berikut pembahasan soal dan jawaban tantri basa jawa kelas 3 halaman 20 21 22 223 24

Soal dan kunci jawaban tantri basa jawa kelas 3 halaman 20 21 22 23 24

Wacan ing ndhuwur irah irahane …. A. Ngingu kucing Anggora B. Ngingu Kucing Anggora C. ngingu kucing anggora (Jawaban B. Karena judul suatu cerita menggunakan huruf besar semua pada awal kata).

Sing saiki kelas telu yaiku …. A. Rini B. Ririn C. Artinya, yang sekarang kelas tiga adalah … (jawaban A. Dalam bacaan Rini saiki kelas 3).

Sawise mulih sekolah sing ditindakake Rini …. A. ngrewangi ibuke B. turu C. Dolan (setelah pulang sekolah, yang dilakukan Rini adalah .. jawaban A. Ngrewangi ibuke artinya membantu ibunya).

Ing omah Rini nduweni open-open …. A. kucing anggora B. pitik walik C. kelinci ireng (di rumah Rini memiliki peliharaan … Jawaban A. Pembahasan, sebagaimana dalam judul peliharaannya rini adalah kucing anggora).

Panggonan kanggo ngingu kucing diarani …. A. kandhang B. kurungan C. Krangkeng (tempat untuk memelihara kucing disebut …. jawaban C. Krangkeng).

Penjelasan; kandhang untuk hewan seperti sapi, kambing, kerbau, sedangkan kurungan untuk hewan seperti burung, ayam dan sebangsanya.

ngingu kucing anggora tantri basa jawa

Ing ngisor iki sing klebu kewan galak yaiku…. A. kucing B. macan C. Kidang (dibawah ini yang termasuk hewan yang galak adalah … jawaban B. Macan)

Sing kalebu kewan ingon-ingon …. A. gajah B. macan C. Kucing (yang termasuk hewan peliharaan adalah … jawaban C. Kucing).

Yen matur karo Bapak utawa Ibu Guru becike kudu nganggo basa …. A. ngoko lugu B. ngoko alus C. krama alus (jika berbicara dengan bapak atau ibu guru sebaiknya harus menggunakan bahasa … jawaban C. Krama alus = tingkat bahasa jawa paling halus).

Simbah durung teka. Tembung teka krama aluse …. A. rawuh B. dhateng C. Dugi (kakek atau nenek belumd datang, kata “teka” krama aluse … Jawaban A. Rawuh)

Astane adhik lara. Astane benere …. A. sikil B. tangan C. Kuping (tangannya adik sakit, tangane benernya … jawaban b. Tangan)

Adhik sare ing kamar. Ukara ing ngarep sing bener …. A. Adhik turu ing kamar. B. Adhik tilem ing kamar. C. Adhik tilem wonten kamar. (adik tidur di kamar, kalimat didepan yang benar adalah … jawaban C. Adik tidur di kamar).

Ibu tuku sayuran. Ukara kasebut yen diowahi dadi krama alus …. A. Ibu mundhut sayuran B. Ibu tumbas sayuran. C. Ibu mundhut sayur. (ibu membeli sayur mayur, kalimat tersebut jika diubah menjadi bahasa halus …. jawaban A. Ibu membeli sayuran).

Bapak numpak sepur. numpak benere …. A. nitih B. munggah C. Numpak (Bapak naik kereta, “Numpak yang benar … jawaban A)

Yen bocah-bocah ketemu karo bapak/ibu guru, wajibe…. A. Mblayu (lari) B. nyapa aruh C. Meneng (diam), (jika anak-anak bertemu dengan bapak atau ibu, wajibnya adalah … Jawaban B. Menyapa)

”Akeh cara kanggo ngramut tetuwuhan lan sato kewan” tembung ngramut tegese …. A. ngopeni B. ngrusak C. Nulung

Jangkepana ukara ing ngisor iki nganggo tembung sing mathuk! (Lengkapilah kalimat di bawah ini menggunakan kata yang sesuai!)

Jinise kewan ingon-ingon sing ana sakiwa tengenmu tuladhane yaiku (kucing, manuk, marmut lan sak piturute)

Kang bisa koktindakake kanggo ngopeni kewan ingoningon umpamane (makani saben dina, ngresiki panggonane ingon-ingon, menehi vaksin)

Simbah gerah weteng, weteng krama inggile yaiku padharan

Gunane basa krama ing padinan, yaiku supaya kulina nganggo basa kang ngurmati wong liyane

Tulisen tuladhane tembung mawa swara [a] jejeg lan swara [a] miring ….

Tembung Swara a jejeg tuladhane

  • Ana
  • Pira
  • Sapa
  • Mara
  • Sega
  • Maca

Tuladhane jejeg lan swara a

  • dasanama
  • jaka
  • lara
  • nata
  • tata
  • mata

mekaten kunci jawaban tantri basa jawa kelas telu halaman 20 21 22 23 24 mugi nggampilaken para murid ugi bapak ibu anggenipun mulang putra putrinipun, wilujeng dalu, selamat malam, salam kenal dan wassalaamu’alaikum.


Share

Mumtaz Hanif

salam blogger

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *